×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0 kr
 • Fri fraktover 499:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Kreatin monohydrat

  Kreatin monohydrat er et av de mest brukte kosttilskuddene i verden, og hundrevis av studier tyder på at det kan ha en god effekt på treningen.

  Hva er kreatin monohydrat?

  Kreatin monohydrat er satt sammen av tre forskjellige aminosyrer: glycin, argin og metion. Det produseres naturlig i kroppen, og dets funksjon er å hjelpe kroppen med å produsere ATP (Adenosintrifosfat), som sammen med karbohydrater utgjør en av kroppens energilagre. Mens karbohydrater tar tid å omgjøre til energi, er ATP en "raskere" metode, og den kroppen benytter seg av under intense økter som vektløfting.

  Kreatin bygger altså ingen muskler på egen hånd, men den økte tilgangen på energi gjør at du kanskje klarer å presse kroppen enda mer, og dermed bygger større muskler på sikt.

  Hva gjør monohydrat?

  Kreatin finnes i to former: kreatin monohydrat og kreatin ethyl ester. Begge tilskudd har omtrentlig lik effekt på kroppen, men sistnevnte er noe dyrere å produsere, og koster ofte derfor mer for deg som kunde også. Imidlertid har flere tester vist at førstnenvte har en noe sterkere effekt, og er derfor foretrukket av majoriteten av profesjonelle kroppsbyggere.

  Kjemiske navn kan ofte være forvirrende, men monohydrat betyr simpelthen at den inneholder ett molekyl vann per molekyl kreatin. Mange opplever at kreatin gjør at kroppen selv også lagrer mer vann, som kan gi en midlertidig vektøkning.

  Når kan det være bra å ta monohydrat?

  Det hjelper å tenke på kreatin som noe som hjelper deg med kort, intensiv trening – ofte kalt eksplosiv – som kroppsbygging, bryting, crossfit, fotball og ishockey. I tillegg kan kreatin monohydrat tilskudd være nyttig å få i seg for vegeterianere, ettersom kjøtt og fisk er blant våre viktigste kilder til kreatin.

  For utholdenhetsidretter som maraton, sykling, svømming og annet har ikke kreatin påvist en like stor effekt. Noen mennesker har en naturlig høy produksjon av kreatin allerede, og vil dermed ikke merke stor effekt av å innta kapsler eller pulver i tillegg.

  Les mer Les mindre

  Filter

  Varemerke
  Vis mer + Vis mindre -
  Bruksområde
  Vis mer + Vis mindre -
  Diett
  Vis mer + Vis mindre -
  Form
  Vis mer + Vis mindre -
  Størrelse
  Vis mer + Vis mindre -
  Tidspunkt for bruk
  Vis mer + Vis mindre -

  14 produkter

  per side

  14 produkter