×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0 kr
 • Fri fraktover 500:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Utfordringen: Gikk ned 22 kilo!

  Utfordringen: Gikk ned 22 kilo!

  Tonje Borge Istad forandret livsstilen sin og gikk ned 22 kilo. I 2013 debuterte hun i Athletic Fitness og vant. Her forteller hun hvordan hun endret livsstil!
   
  Hvordan spiste du før da du ikke var så sprek som du er nå?
  – Jeg spiste det jeg hadde lyst på, når jeg hadde lyst på det. Jeg spiste ikke spesielt usunt i forhold til det som kanskje er vanlig i det typisk norske kostholdet, men mye mer usunt enn det jeg spiser nå. Jeg spiser mye større mengder mat nå, men legger vekt på å få i meg mer grønnsaker, rene proteinkilder og grove karbohydrater. I prosessen med å legge om kostholdet har jeg blitt utrolig glad i å lage mat.
   
  Hvorfor ville du endre livstilen din?
  – Jeg hadde jo som mange andre førsøkt å løpe av noen kilo, men da endte jeg mer opp som «tynnfeit». Jeg begynte å trene styrke og fikk struktur på treningen. Da kom resultatene fort. Jeg ville bli sterkere og fokus lå derfor på prestasjon. Jeg leste mye om kosthold og trening og dette ble etter hvert en hobby for meg. Jeg så hvordan jeg kunne forme kroppen som jeg ville, med styrketrening og et sunt kosthold og begynte å jobbe for å få en mer definert fysikk.
   
  Hvordan måtte du endre tankemønsteret for å endre livsstil?
  – Jeg endret tankemønsteret gradvis. I starten droppet jeg nok oftere økter om jeg ikke hadde lyst. Etter hvert ble terskelen høyere for å droppe en trening eller spise usunn mat. Nå drar jeg ofte på trening, selv om det ikke alltid er det som frister mest. Jeg vet hvordan den gode følelsen er etterpå. Resultatene kommer ikke av å tenke på alt jeg skulle ha gjort, men å faktisk gjøre det. Jeg er heldig som har en sunn og frisk kropp og jeg skylder meg selv å behandle den på best mulig måte. I stedet for å gi den det som er «godt nok», forsøker jeg å gi den det som er optimalt. 
   
  Når ser vi deg på scenen igjen?
  – Jeg har trent like bra siden jeg stilte og har bra fokus på trening. Akkurat nå har jeg ingen konkrete planer, men neste gang jeg stiller vil jeg bidra med med mer enn sist. Nå jobber jeg med å bygge mer på det jeg har. Det må også passe med jobb og planlegges i forhold til ferie og når jeg har fri. 
   
  Hvilke tips vil du gi til unge jenter som ønsker å kvitte seg med overflødige kilo?
  – Bestem deg! Start NÅ, ikke 1. januar neste år. Du kommer aldri i gang hvis du venter på at forholdene skal ligge til rette.
   
  – Vær glad i deg selv! Ikke trekk deg ned, ved å gi deg selv negative kommentarer. Kroppen din fortjener å få sunn og god mat som holder den frisk. Dette er ganske annerledes enn å tenke: ”Jeg er tjukk og må på trening for å slanke meg”. Hvordan du tenker har mye å si!
   
  – Ta kontakt med en personlig trener som kan sette opp et program som passer din målsetting og din kropp. Det blir litt mer forpliktende når noen andre setter opp treningen for meg. Jeg stoler 100 % på programmene jeg får. 
   
  – Skaff deg kunnskap. Det handler om kalorier inn og ut og det er viktig at kaloriene som går inn er nyttige. 
   
  – Kom i gang med trening og øk mengden jevnt. Ikke rush! Tar du i for mye, vil du brenne deg ut og miste motivasjon.
   
  – Ikke la andre blande seg opp i det du driver med. Omgi deg med folk som vil at du skal lykkes. Drit litt i janteloven. Du må ville deg selv godt og unngå mennesker som river deg ned. Jeg er heldig med familie, venner og samboer som støtter meg. 

   

  Tonjes kosthold
  Proteinkilder  biff, skinke, kalkun, kylling, egg, eggehviter, torsk, laks og skalldyr, skyr, cottage cheese, melk, ost (10 %).
  Karbohydrater  havregryn, poteter, ris, speltlomper, hjemmelaget brød, youghurt, frukt og bær.
  Fett  Nøtter, frø, avokado, kokosmelk, mandelmelk.
   
  Om Tonje
  Navn  Tonje Borge Istad.
  Alder  25 år.
  Bosted  Gol /Kongsberg.
  Gym/klubb  Gympartner Fitnessteam.
  Antall økter i uken  5.
  Arbeid  Politi.
  Meritter  1. plass Athletic Fitness debutant-klassen Fredrikstad Open 2013 og 1. plass -163, Oslo Grand Prix 2013.
   

  Relevante artikler

  Velg knebeskyttere som passer deg