×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0 kr
 • Fri fraktover 500:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Treningssentre i verden: Home of the Strong

  Treningssentre i verden: Home of the Strong

  Med Ronnie Colemans treningsfilmer har Metroflex-gymmen i Arlington fått kultstatus blant hardcore-kroppsbyggere. Myten bare vokser samtidig som svetten renner like intenst i lokalene som på 80- og 90-tallet.
   
  Ute på parkeringsplassen begynner temperaturen å nærme seg 30 grader og pitbullterrieren som er bundet fast til chinsstangen gjør sitt beste for å overdøve hardrock-musikken som dunker inne på gymmen. Før vi blir vist rundt i det like varme lokalet, opplyser eieren Brian Dobson om hovedreglene for alle som vil trene her:
   
  – Ikke noe stoff, ingen steroider og vil du slåss får du gjøre det ute. Men si fra på forhånd, for jeg vil se på, hehe! 
   
  Nå for tiden er det lite slagsmål. Det var tøffere før i tiden, sier Brian og forteller at han startet opp gymmen for 28 år siden. Da hadde han etter flere nytteløse forsøk endelig fått et banklån for å kjøpe utstyr. 
   
  – Da jeg skulle kjøpe inn noen hantler, kom jeg hit. Da fant jeg ut at jeg like gjerne kunne kjøpe hele lokalet slik det stod her og bare støvet.
   
  Det er sannelig ikke lett å finne frem til denne gymmen. Ikke et eneste skilt på gaten og bilskrotet rett ovenfor tar nesten all plassen i bakgården. Så det er kanskje ikke så overraskende at reisen til dette mekkaet for hardcore bodybuilding ikke skjøt fart med det samme. Men det skjedde noe da en viss Ronnie Coleman kom inn i bildet.
   
  – Ronnie jobbet som politi da jeg traff han og jeg så med en gang hvilket potensial han hadde. Jeg overtalte han til å begynne å trene her og passet på at han fikk god støtte og kunnskap for at han skulle bli verdens beste bodybuilder, sier Brian.
   
  Noen år senere begynte mannen som senere skrev seg inn i historien som åtte ganger Mr. Olympia å lage treningsfilmer. Den dag i dag distribueres filmene flittig i styrketreningskretser verden over. Unbelievable, The Cost of Redemption og Relentless er alle stort sett innspilt på Metroflex i Arlington, og Brian Dobson er med i flere scener der han både opptrer som PT og treningskompis. 
   
  Ronnie Coleman er ikke den eneste kjente byggeren som begynte sin karriere i Brian Dobsons gym. Atleter som Branch Warren og Johnnie O. Jackson kommer hit regelmessig for steinharde treningsøkter. 
   
  – Beinøktene våre er legendariske. Vi sørger for at du kryper hjem etterpå, ler Brian. I neste sekund forsvinner han lengst inn i lokalet for å kjøre markløft. Nei, snakke kan man gjøre et annet sted. I stedet kan man hente inspirasjon fra bibelsitater og jakttrofér som Brian har dekorert lokalet med (på Brians visittkort står det skrevet ”hunting guide”). Hantelsamlingen er svært imponerende med vekter opp til 120 kg. De tyngste ligger derimot litt hulter til bulter på gulvet. 
   
  – Det er så mange som skader seg når de skal legge de tunge vektene tilbake, ler Steve som hjelper til i resepsjonen. 
   
  Steve, som hjelper til på gymmen, tar heller markløft enn å gjøre administrativt arbeid i resepsjonen.
  Tenk deg det mest rotete rommet du har vært i og gang dette med to. Plasser deretter høye troféer fra Mr. Olympia-konkurranser ved siden av de skikkelig tunge hantlene og Stairmaster-maskinene som har sett bedre dager — da har du Metroflex Arlington. På Metroflex Arlington leter man forgjeves etter spinningsaler, kosttilskuddsbutikker eller separate rom for medlemsrådgivere. Det eneste som er litt kommersielt er noen GASP-trøyer som du finner til salgs ved lobbyen. Men når en besøkende ikke har noen kontanter på seg, gir vi trøyen i presang i stedet for. 
   
  – Jeg er ikke ute etter pengene, sier Brian. Kjenner jeg deg – og jeg kjenner alle som trener her – og vet at jeg kan stole på deg, gjør det ingenting om du ligger på etterskudd med månedsavgiften. 
   
  Selvsagt kunne Brian gjort seg rik på myten Metroflex. I dag finnes det et 20-talls Metroflex-gym i USA, men det betyr ikke at Brian er en rik mann. Grunnen er at han kun selger lisens til å bruke navnet. Å drive en gymkjede likt SATS eller Actic har aldri vært i hans tanker.
   
  – Da hadde jeg måttet holde styr på alt utstyret, hvordan personalet klarer seg og så videre. Mitt eneste krav på Metroflex-gym er at det spilles høy musikk. Veldig høyt, ler Brian.
   
  Temperaturen er (hvis mulig) enda høyere nå og de store viftene som står både her og der i gymmen gjør det ørlite svalere. Men pitbullterrieren utenfor har roet seg ned og hviler i en liten skygge bak huset.
   
  – Vi er litt som en familie her inne. Så lenge du kommer hit for å løfte tungt og ikke bare snakke, så er du velkommen, avslutter Brian Dobson. 
   
   
   
   
  NAVN  Brian Dobson.
  ALDER  57 år.
  EIER GYMMEN SIDEN  1987.
  TRENER SELV  Styrkeløft. Brian har flere seniorrekorder i markløft.
   
  En aura av bodybuilding
  Over seg
  Chris Smith er stamgjest på Metroflex i Arlington. 32-åringen fra nabobyen Fort Worth kommer hit seks, sju ganger i uka og kjører i blant doble økter, en før jobb og en rett etter. I tillegg kjører han alltid minst en økt på lørdager, som er akkurat i dag. Kanskje kan han gi opp jobben som forsikringsmegler snart, for han satser steinhardt på karrieren som kroppsbygger.
   
  – Jeg skal stille i min første konkurranse neste måned. Om Gud vil, kommer jeg etter hvert til å få et kort på proff-touren (IFBB, red.anm.), sier han og puster ut etter arm-økten.
   
  At det er over 30 grader varmt i lokalet, til tross for de enorme viftene som jobber på spreng på andre siden av rommet, bekymrer ikke Chris.
   
  – Denne gymmen har en aura av bodybuilding over seg. Man må bare kjøre skiten ut av seg her, sier han og gir eieren Brian en tung klapp på skulderen. 
   
  Chris Smith
  Akkurat som Brian er Chris dypt kristen og forklarer entusiastisk om hvordan bibelsitatene på veggene motiverer han og gir han støtte. 
   
  – Men som sagt, alle er velkommen hit, avslutter Chris og trasker hjemover i den stekende ettermiddagssolen. 
   
  Wes Smith, 26 år og fra Dallas, er midt i en ben-økt og tar motvillig en pause fra beinsparkmaskinen.
   
  – Det føltes som å komme hjem da jeg kom hit for første gang. Alle har de samme holdningene, og jeg liker den litt shabby følelsen her. På spørsmålet om hva som er det verste man kan gjøre når man kommer hit for å trene for første gang, behøver Wes ikke fundere lenge. 
   
  – Å holde på med mobilen. Slå den av, og pakk den ned i veska, haha! Her er det trening som gjelder, ikke Facebook eller Instagram! 
   
  Om metroflex Arlington
  STED  Et av de mest legendariske hardcore-gym i verden.
  ADRESSE  2921 S. Cooper Suite 109, Arlington, TX 76015, USA.
  BYGGET  1987.
  EIER  Brian Dobson.
  TRENINGSAREAL  460 kvadratmeter.
  MEDLEMMER  Omtrent 300.
  ÅPNINGSTIDER  Man–fre 05.00–22.00. Lør 06.00–20.00. Søn 08.00–18.00.
  ÅRSAVGIFT   $350.00 ($322.50 for studenter og konkurrerende innen bodybuilding).
  SLIK KOMMER DU DEG TIL GYMMEN  Metroflex Arlington ligger en halvtimes biltur sør for Dallas/Fort Worth International Airport. Ta TX-97 Spur og TX-360 S mot S Watson Road i Arlington. Ta avkjøringen mot TX-303 Spur W/Pioneer Parkway E fra TX-360 S og følg E Pioneer Parkway mot Route 157. Kjør inn på S Watson Road og sving til høyre til E Pioneer Parkway. Etter noen hundre meter tar du en u-sving og er fremme ved S Cooper Street.

   

   

  Relevante artikler

  10 regler for å bygge muskler
  Topp 5 underarmsøvelser
  Markløft – hvorfor alle bør gjøre det!