×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0 kr
 • Fri fraktover 500:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Topp formen: Nathalia Melo - Et liv i forbikjøringsfeltet

  Topp formen: Nathalia Melo - Et liv i forbikjøringsfeltet

  Når Gymgrossisten Magazine treffer Nathalia Melo på gymmen no 18 i Stockholm er hun ganske rolig slik bare proffer kan være. Hun tar seg tid til å prate med personalet på gymmen og utbrister glatt at det er et av de fineste gym hun har vært på. Vi setter oss for en pratestund mens hun blir sminket før fotograferingen. Nathalia begynner med å fortelle at hennes vei til verdenstoppen har vært langt fra en selvfølge. Oppvokst i Fortaleza i nordøstre Brasil testet hun ut mange sporter uten at noe virkelig festet seg for henne.
  – Jeg prøvde alt. Jeg svømte i 12 år, flere timer hver dag. Min mamma ble gal av meg, ler hun. Jeg trente til og med thaiboksing og spilte tennis. Akkurat i tennis hadde jeg gjerne villet bli bedre, men jeg hadde virkelig ikke det talentet som ble krevd! 
   

  Flyttet till USA

  Da hun var 19 år gammel kjente Nathalia Melo at hun behøvde en ny utfordring. Hun sa opp jobben som engelsklærer, solgte bilen og kjøpte en enkeltbillett til USA. Hun forklarer at alt hun eide da hun kom i Ft Lauderdale i Florida var $ 400 i lommen og en koffert med klær.
  – Da jeg kom dit falt jeg ganske fort for mange fristelser. For eksempel fikk jeg ganske dårlige matvaner, du vet, fast food og sånt.
  Nathalia er åpen om med at hun da gang kjente seg fortapt i livet, uten noen skikkelige mål. Nesten som å gå rundt i sirkler. Hun fortsatte likevel å gå på gymmen og en dame i personalet, som selv konkurrerte i bodybuilding, tipset henne om å stille i en konkurranse.
  – Hvorfor ikke, tenkte jeg. Så jeg bestemte meg for å prøve noe, bare for å bevise at jeg kunne. Jeg trodde på meg selv og Bikini Fitness virket som noe som passet for meg. Å få en Bikini Fitness-kropp virket ikke helt umulig, forklarer hun.
   

  Målet - Ms Bikini Olympia

  Hennes ytterste mål var dog ikke hvilket som helst – det var å bli Ms Bikini Olympia. For er det noe som kjennetegner Nathalia Melo så er det hennes målbevissthet og konkurranseinstinkt. Hun sier selv at hun er et ekstremt konkurransemenneske, som konkurrerer i alle modus.
  – Jeg konkurrerer til og med mot GPS’en. Om den sier at jeg er ved målet om ti minutter, så forsøker jeg å være der på fem!
  Det ble umiddelbart en suksess. Nathalia vant den første amatørkonkurransen hun stilte i og til og med som proff fortsatte hun å vinne. På tre konkurranser ble det to pokaler og en tredjeplass, og til slutt kvalifiserte hun til verdens største fitnesskonkurranse Olympia, i Las Vegas. Men hva verden ikke visste var at Nathalia Melo bare hadde varmet opp. Hun slo de fleste med forbauselse da når hun kom hjem med to andreplasser etter hverandre, år 2010 og 2011. Året etter, nesten tre år etter hennes konkurransedebut som amatør, nådde hun det egentlige målet: Hun ble Ms Bikini Olympia 2012. Hun ble dermed den den første atleten fra Brasil til å vinne tittelen ”Olympia”.
   
  Natalia har fremdeles vansker med å beskrive følelsene som hun opplevde da hun vant. På tv-bildene ser du en lykkelig storgråtende atlet som ikke fikk frem et ord på flere minutter under prisutdelingen.
  – Jeg tenkte på alt jeg har ofret, all støtten jeg fikk fra familie og venner. Med litt distanse kan jeg si at ingen, absolutt ingen, kan ta denne tittelen fra meg. Jeg har skrevet meg selv inn i historiebøkene, sier Nathalia stolt.
  Når man spør Nathalia om hennes oppskrift på fremgang behøver hun ikke fundere altfor lenge. Sett bort i fra hennes målbevissthet og vinnervilje er det faktisk hennes bakgrunn som gir henne et visst forsprang.
  – Vi brasilianere har ”ginga”, en viss utstråling og en måte å bevege oss på. Vi kan det der med rytme og vi beveger oss smidigere og mer grasiøst på scenen enn folk fra andre land. Det gjelder å forstå folk fra latinamerikanske land og det er kanskje heller ikke hele forklaringen, men i alle fall en start. Jeg har definitivt ginga, ler hun.

   

  Personlig trener og poserings-coach

  Når Nathalia Melo ikke jobber som fitness- eller fotomodell jobber hun som PT og holder seminarer for kvinner som vil konkurrere i Bikini Fitness. Hun er også ”poserings-coach”, et oppdrag hun elsker å gjøre ettersom det gir henne en følelse av samhørighet i en ellers ganske individuell sport.
  – Mye av det jeg lærer andre er at man ska tro på seg selv. Reisen er viktigere enn målet. Jeg kan ikke påvirke hvordan dommerne dømmer, og ikke heller hvor sterke mine konkurrenter er, så jeg kan bare gi alt under ”preppen” og stå der på scenen i den beste formen noensinne.
  På sett og vis var det akkurat det som hendte Nathalia ved Olympiakonkurransen i 2013, der det igjen ble en andreplass for henne. Noe som selvfølgelig pirrer konkurransemennesket i henne:
  – Jeg ble naturligvis skuffet. Men jeg vet at jeg gjorde alt for å vinne, og det er det jeg er tilfreds med. Bikini Fitness er en bedømmingssport og dommerne ga helt enkelt høyere poeng til Ashley (Kaltwasser, anm. red.), som forøvrig er min romkamerat når vi er på samme messe eller konkurranse.

   

  Trener hardere enn andre

  Hvordan trener en proff som Natalia Melo? Hun har et fast ukeprogram, og med sin teoretiske bakgrunn som PT vet hun eksakt hvilke muskler hun må trene mest. 
  – Jeg liker variasjon og synes at alle bør finne sin egen favorittøvelse. For eksempel velger jeg å gjøre knebøy i Smith-maskin en uke og med fri stang den andre. Jeg vil helt enkelt ikke sitte fast i en rutine. Variasjon utfordrer kroppen.
  Men en ting er sikkert, om noen ved siden av henne ser ut til å ta i hardere enn henne selv, legger hun alltid på noen ekstra skiver på stangen eller kjører ”one more rep”. 
  – Da vekkes konkurransemenneske i meg. Til og med om jeg mest konkurrerer mot meg selv kan jeg ikke riktig la være. Jeg vil være den som kjører hardest på gymmen, ler hun. 

   

  Om Bikini fitness

  En relativt ny konkurranseform innen fitness. Atletene er ikke like muskuløse som klassiske kroppsbyggere. Nathalia Melo anses dog å være en av de mest muskuløse Bikini Fitness-atletene.
   
  Nathalia Melos treningsuke
  MANDAG  fremside ben, rumpe.
  TIRSDAG  skuldre, triceps, bryst.
  ONSDAG  bakside ben.
  TORSDAG  rygg, biceps.
  FREDAG  rumpe.
  LØRDAG + SØNDAG  Aktiv hvile, kardio (f.eks. spinning) eller en kompensasjons-økt.
  TRENER IKKE  Legger (”jeg har allerede veldig muskuløse legger og vil ikke ødelegge proporsjonene”).
  TRENER HELLER IKKE  Yoga (”jeg har forsøkt, men det er så kjedelig”).
   
  Slik spiser Nathalia Melo
  Ingen halvfabrikat. Til og med utenfor konkurransesesongen spiser hun ”clean food”, det vil si mat som ikke inneholder mer enn to eller tre ingredienser.
   
  – Preppen kan være svært vanskelig og utfordrende. Hvis folk sier noe annet så lyver de. Men glem ikke hvorfor du gjør det!
   
  Melos kosttillskudd
  Proteinshakes (”Alltid bra når jeg er på løpefot. PWO:s, BCAA og fettforbrennere — jeg elsker dem.).
   
   
  Favorittreningslåt
  ”Jag elsker rockemusikk fra 80-tallet! Bon Jovis ’Living on a Prayer’ er perfekt treningsmusikk, men i blant tar jeg det også rolig med Oasis eller en noe.
   
  om nathalia
  NAVN  Nathalia Melo.
  ALDER  30 år.
  HØYDE  165 cm.
  VEKT  54 kg (on-season), 58 kg (off-season).
  FAMILIE  Knyttet til Roger Wilson, rugbyproffen i Ulster/Nord-Irland.
  DRIVER MED  Proffatlet i Bikini Fitness, foreleser, coach, personlig trener. 
  BOR  I Belfast/Nord-Irland.
  INTERESSER  Alt som har med trening å gjøre. Samler på sneakers (”jeg har for tiden 42 par”).
   

  Relevante artikler

  Velg knebeskyttere som passer deg