×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0 kr
  • Fri fraktover 500:-
  • Gratis Retur
  • Prisløfte
  • Bonusprodukter

Sections

×
    Proteinpulver som skiller seg ut!

    Proteinpulver som skiller seg ut!

    Hvilken proteintype er best? For å finne svaret arrangerte Gymgrossisten Magazine en smakstest i Gymgrossistens butikk i Oslo.

     

    En proteinshake passer til alt. Enten som påfyll for kroppen rett etter trening, eller som mellommåltid på jobb eller hjemme i sofaen. Det er nok derfor det er blitt det mest
    populære kosttilskuddet for alle som liker å trene.
    – Jeg får daglig spørsmål fra kunder om ulike proteinpulver. Folk ønsker å få vite når de skal ta proteinet, og hva som er best, sier Jesper Samson, som driver Gymgrossistens butikk i Oslo.
     
    I dette nummerets testpanel ble proteinshaker med sjokoladesmak vurdert. Vi dekket et bord med begre, shakere og vurderingsskjemaer i Gymgrossistens butikk i Oslo, og i løpet av dagen fikk kundene i butikken smake sju ulike sorter. 
     
    Det finnes flere sorter proteiner, og de ulike sortene har forskjellige egenskaper og smak. I denne testen brukte vi derfor bare myseprotein. 
     
    Hvilket protein man bør velge, avhenger av hva slags mål man har med det. Viktige faktorer å ta hensyn til, er hvor raskt proteinet tas opp i kroppen, innholdet av aminosyrer og selvfølgelig smak. 
    Reaksjonene på de ulike typene var blandede. Noen ganger rynket deltakerne på nesen, noen ganger lyste de opp og ba om et beger til. 
    – Jeg synes det var morsomt å se hvordan ulike merker og smaker mottas, og å se hvem som likte hva og hvorfor. Det er verdifull feedback for oss i butikken, avslutter Jesper Samson. 
     
      

    Dette er myseprotein

    Myseeprotein, Whey Protein på engelsk, er en av de to hovedformene av protein i melk (den andre er kasein).
     
    Myseeprotein er den raskeste proteinsorten, noe som innebærer at den raskt brytes ned og kommer ut i blodet. Myseprotein har også et høyt innhold av essensielle og forgreinede aminosyrer, som er ekstra viktige for å stimulere muskeloppbyggingen. 
    Raskheten og innholdet av aminosyrer har gjort at det er blitt svært populært å ta myseprotein etter trening.
      

    Slik foregikk testen

    I løpet av én dag fikk 16 kunder i Gymgrossistens butikk i Oslo smake sju sorter protein. Alle sortene var myseprotein og hadde sjokoladesmak. Deltakerne smakte sortene én og én og ga karakter på smak, sødme og konsistens. 
    Testopplegget var en blindtest. Ingen av testdeltakerne visste hvilket protein de smakte på, og heller ikke hvilke varemerker det dreide seg om.

     

     TESTResultat

    Protein

     
    ”Overlegen!”
    ”Perfekt!”
    ”Smaker som sjokolademilkshake”

    Whey-80, Double Rich Chocolate

    Leverandør Star Nutrition
    Sluttkarakter 4,51
    Smak 4,56
    Sødme 4,49
    Konsistens 4,47
     
    ”Skikkelig god, men litt for søt” 
    ”Smaker nesten som Oboy”

    100% Whey Protein, Sjokolade

    Leverandør Scitec
    Sluttkarakter 4,08
    Smak 4,16
    Sødme 4,51
    Konsistens 3,58
     
    ”Mmm. Det er litt karamellsmak i den” 
    ”Skikkelig god sjokoladesmak”
    Leverandør SmartSupps
    Sluttkarakter 3,66
    Smak 3,62
    Sødme 3,92
    Konsistens 3,43
     
    ”Denne har nesten litt kanelsmak” 
    ”En krysning mellom en kanelbolle, vann og en sjokoladebolle”
    Leverandør Optimum Nutrition
    Sluttkarakter 3,31
    Smak 3,06
    Sødme 3,62
    Konsistens 3,25
     
    ”Jeg liker konsistensen. Denne metter sikkert bra når man går på diett”
    ”Som lettfløte med sjokoladesmak”
    Leverandør Mutant
    Sluttkarakter 2,81
    Smak 2,31
    Sødme 2,93
    Konsistens 3,18
     
    ”Skulle gjerne hatt mer sjokoladesmak.”
    ”Denne er ikke så kjempesøt, så den passer bra for dem som ikke vil ha så mye sødme.”
    Leverandør Dalblads
    Sluttkarakter 2,18
    Smak 1,87
    Sødme 2,06
    Konsistens 2,62

     

    Relevante artikler

    Finn frem i proteinjungelen
    BOOST DIN RESTITUSJON