×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0 kr
 • Fri fraktover 500:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×
  De beste kaseinproduktene!

  De beste kaseinproduktene!

  Kundene tester kasein: Seks kaseinprodukter blir testet i den nye Gymgrossisten Butikk i Bergen. Se hvilket produkt kundene liker best!

   

  Det er strålende sol i Bergen i dag, når vi skal teste kasein i den helt nyåpnede Gymgrossisten Butikk. Alle kundene som kommer innom butikken får muligheten til å teste ut de seks forskjellige produktene vi har på bordet. De er veldig nysgjerrige og shotter produkt etter produkt fra shotteglass. De smaker, tenker og noterer uten å vite hvilket produkt de smaker på. ”Denne var perfekt”, sier en av kundene. En annen sier ”Denne var ikke god”. Kaseinproduktene får ganske varierende resultater. Mens noen kunder synes at et produkt smaker godt, er det andre som sier at det smaker  dårlig. Her er det altså individuelt hva man synes og derfor er det viktig å prøve seg litt frem. Mange synes ikke kasein generelt er så godt, men disse kundene konkluderer med at det er noen kaseinprodukter som faktisk smaker meget bra. Det gjelder bare å finne den rette for deg!

  Hva er kasein?

  Hovedkomponenten i melk er kaseinprotein. Kaseinprotein løser seg ikke så enkelt i væske fordi det tar mye lenger tid å bryte ned i forhold til myseprotein. I tillegg til melkeprotein finnes det  tre forskjellige kaseinprotein. Kasein kaseinate er en form hvor kaseinet blir tilført kalsium under produksjonen. 

  En annen form for kasein er Micellar kasein. Denne gjennomgår en mikrofiltrasjon for å separere kaseinprotein fra myse og fjerne laktose og fett. Prosessen foregår under lav varmebehandling for å ikke ødelegge aminosyrene. Micellar kasein løser seg dårlig opp i vann i forhold til kasein kaseinate, men har mye lavere absorbsjonshastighet som gjør at kroppen får en jevnere strøm av aminosyrer over tid. Den siste typen kasein er hydrolysert kaseinprotein hvor man delvis bryter ned forbindelsen mellom aminosyrene, slik at kroppen absorberer dem enklere og lettere kan utnytter dem.

   

  Slik gikk det med testingen

  Vi lot kundene som kom innom Gymgrossisten Butikk i Bergen teste seks forskjellige kasein-produkter. De fikk kaseinet i shotteglass og ble tildelt syv ark hvor de skulle gi poeng til hvert av produktene på en skala fra 1-10 hvor 1 var dårligst og 10 var best. Det som ble bedømmet var smak, sødme (søthet) og konsistens. De skulle også skrive en kommentar hvis de hadde noe å si om produktet. 

   

  Hvorfor bruke kasein?

  På grunn av kaseinets konsistens og oppbygging tar det god tid før kroppen klarer å ta opp proteinene. Fordi proteinene tas opp så sakte resulterer det i økt opptak av aminosyrer, peptider og protein. På denne måten hjelper det deg som trener mye å få i deg nok aminosyrer. Kasein inneholder også en høy konsentrasjon av glutamin. Glutamin i peptidform kan beskytte muskelmasse under hard trening og diett. Mange bruker vanlig whey i løpet av dagen og kasein før de skal legge seg. Grunnen er nettopp den at man om natten ikke spiser på mellom 6-9 timer. Da er kasein perfekt før leggetid, slik at musklene får nok næring natten gjennom. Det er ingenting i veien for å bruke kasein på dagtid også.

   

  Tips!Hvis du tror at du ikke liker kasein, så har du nok bare ikke funnet den rette enda. Smak deg frem til et produkt du liker. Kasein har ofte tendens til å dele seg. På grunn av kaseinets struktur er det ikke like enkelt å få den til å løse seg opp i vann. Rist kasein-shaken godt før du drikker den. Kasein er best kaldt, så ta med pulveret på gymmen og bland det ut i iskaldt vann rett før du skal drikke det.

   

  TESTRESULTAT

  Casein-80, Chocolate Milk

  Star Nutrition

  Smak 7
  Sødme 7
  Konsistens 7
  Gjennomsnitt 7

  Casein, Chocolate

  SmartSupps

  Smak 5
  Sødme 5
  Konsistens 6
  Gjennomsnitt 6

  100% Casein Gold Std, Chocolate Supreme

  Optimum Nutrition

  Smak 5
  Sødme 5
  Konsistens 5
  Gjennomsnitt 5

  Micellar Creme, Chocolate Milkshake

  Syntrax

  Smak 6
  Sødme 6
  Konsistens 7
  Gjennomsnitt 6

  Micellar Casein, Milk Chocolate

  Mutant

  Smak 5
  Sødme 5
  Konsistens 6
  Gjennomsnitt 5

  100% Platinum Casein, Gourmet Milk Chocolate

  MuscleTech

  Smak 6
  Sødme 7
  Konsistens 6
  Gjennomsnitt 6

   

  Relevante artikler

  Finn frem i proteinjungelen
  BOOST DIN RESTITUSJON