×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0,00 kr
 • Fri fraktover 500:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Testpanelet: Gainers Galore!

  Testpanelet: Gainers Galore!

  Hvilken Gainer er den beste på markedet? For å finne svar på dette spørsmålet, bestemte vi oss for å la gymfolket avgjøre. Vi fant også en klar vinner!

   

  Hva er en Gainer?

  Gainer er et produkt som i hovedsak inneholder karbohydrater og protein. En Gainers hovedformål er å effektivisere restitusjonen og hjelpe til med vektøkningen. 
  En Gainer inneholder vanligvis omkring 60-80 % karbohydrater, 15-30 % protein og lite fett. Energiinnholdet per  porsjon er i snitt 500-700 kcal, avhengig av doseringsinstruksene på pakningen.

   

  Den her var skikkelig god”, sier Erik og tar enda en slurk Star Nutrition Super Gainer Pro, samtidig som han noterer i testprotokollen.
  Sakte men sikkert lokkes flere og flere folk til bordet for å smake. De vurderer nøye og noterer sine vurderinger. På mange måter minner denne prosedyren om vinsmaking.
  Når det gjelder restitusjonsprodukter har produktkategorien Gainer blitt svært populær. Stadig flere varemerker byr på sin egen Gainer, og utvalget blir større for hver måned som går. Dermed kan det bli vanskelig for forbrukeren å finne den rette Gaineren, spesielt siden alle sammen hovedsakelig består av karbohydrater og protein. Det som skiller produktene fra hverandre er at noen også inneholder kreatin, frie aminosyrer og vitaminer. 
   
  For å finne den rette Gaineren ville jeg alltid startet med smaken, sier Gymgrossistens produktutvikler Johan Boman. Men så klart også kaloriinnholdet, fordi visse produkter kan inneholde opp til 1300 kcal per porsjon.  
   

  En misforstått produktkategori

  Gainere passer bra for personer som trener hardt og som har vansker med å få i seg tilstrekkelig med kalorier. Bortsett fra restitusjon bidrar en Gainer til vektoppgang gjennom å tilføre energi uten å påvirke metthetsfølelsen.
  Mange tror at Gaineren vil gjøre deg tjukk, men det stemmer ikke. Det er energioverskuddet som gjør at man går opp i vekt. Det Gaineren gjør er å hjelpe til med å komme i energioverskudd.
   
  I vår test lot vi smaken styre. Vi brukte kun Gainere med sjokoladesmak og testdeltakerne var uvitende om hvilke Gainere de vurderte under testingen. 
  Dette er veldig bra informasjon for oss som utvikler og selger produkter. Selv om vi pleier å ha regelmessige smakstester, så skjer disse under kontrollerte forhold. Derfor er denne testingen en viktig reality-check for oss, avslutter Johan. 
   

  Slik gikk det med testingen

  Vi testet syv Gainere. Alle som ville fikk delta i testen. Alle produktene ble fordelt i like kopper og de som smakte fikk ikke vite hvilket produkt de testet før de hadde gitt sin vurdering. 
  Produktene ble vurdert på en skala fra 1-5 (1 var dårligst og 5 var best). Det som ble vurdert var smak, sødme og konsistens. Totalvurderingen tilsvarer gjennomsnittet på alle vurderingspunktene. Alle deltakerne fikk også mulighet til å skrive kommentarer på hvert produkt.

   

  Tenk på følgende

  En Gainer vil ikke automatisk føre til at man går opp i vekt, men man oppnår energioverskudd. En Gainer vil imidlertid tilføre energi, uten å ha stor effekt på metthetsfølelsen. Dette hjelper til med å gå opp i vekt ettersom det blir lettere å komme i energioverskudd.
  Når du velger en Gainer bør du sikte på et produkt som gir minst 20 gram protein per porsjon. Husk også å velge en som har et energiinnhold/porsjon som passer ditt energibehov. En porsjon kan inneholde så mye som 1300 kcal. Hvilken du velger bør være basert på hvor stort ditt energibehov er og hvor store vansker du har med å gå opp i vekt. Til slutt bør du så klart velge en Gainer som du synes har god smak!   

   

  TestresultatGainer

  ”Veldig god!” ”Det her må være Mutant!” 
  ”Lett smak av kokos.”

  Mutant Mass, Mutant

  Sluttkarakter 4,12
  Smak 4,21
  Sødme 4,04
  Konsistens 4,10
  Kcal/porsjon 1060 kcal
  ”Lett å drikke.” 
  ”Svak sjokoladesmak, men skikkelig god.” ”Passelig sterk i smaken!”

  Gainer Pro, Star Nutrition

  Sluttkarakter 4,01
  Smak 4,04
  Sødme 3,97
  Konsistens 4,01
  Kcal/porsjon 344 kcal/458 kcal

  ”Litt mild smak.”

  Serious Mass, Optimum Nutrition

  Sluttkarakter 3,63
  Smak 3,82
  Sødme 3,15
  Konsistens 3,93
  Kcal/porsjon 1250 kcal

  ”Svak sjokoladesmak.”

  Titan V.2.0, Ironmaxx

  Sluttkarakter 3,60
  Smak 3,71
  Sødme 3,15
  Konsistens 3,93
  Kcal/porsjon 582 kcal

  ”Litt for melete i konsistensen. Smaker nesten ikke noe.”

  Ultra Mass, Stacker

  Sluttkarakter 3,21
  Smak 3,04
  Sødme 2,93
  Konsistens 3,65
  Kcal/porsjon 912 kcal

   

  Super Gainer

  Gymgrossisten Magazines Gainer-smaktest omfattet også Star Nutrition Super Gainer Pro. Som produkt skiller Super Gainer Pro seg fra andre Gainers både når det gjelder ingredienser (inneholder høykvalitets råvarer som for eksempel Vitargo som karbohydratkilde) og priser. Resultatet er dermed rapportert separat.

   

  ”Best smak av alle!” 
  ”Søt, rund smak, nesten som O’Boy.”

  Super Gainer Pro, Star Nutrition

  Sluttkarakter 4,21
  Smak 4,37
  Sødme 4,1
  Konsistens 4,15
  Kcal/porsjon 344 kcal

   

  Relevante artikler

  Finn frem i proteinjungelen
  BOOST DIN RESTITUSJON