×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0,00 kr
 • Fri fraktover 500:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×
  RICH FRONING: VERDENS BESTE CROSFITTER

  RICH FRONING: VERDENS BESTE CROSFITTER

  Rich Froning er superstjernen innen Crossfit. Med fire seiere etter hverandre i Crossfit Games har han trygt forsikret sin tittel som ”The Fittest Man On Earth”. Til Gymgrossisten Magazine forteller han om sin vinnervilje og sin favorittøvelse.
   
  Har følelsen fra å vinne Crossfit Games forandret seg over tid, fra den første seieren til den siste?
  Følelsene har vært like sterke hver gang jeg har vunnet, det har likevel ikke vært på samme måte. Den første gangen var naturligvis overveldende og kult ettersom det var første gangen. Denne siste seieren var også spesiell siden jeg akkurat har blitt pappa til en liten jente som var med i publikum.
   
  Hvordan startet du med Crossfit?
  Det hele startet i 2009 da jeg startet på Tennessee Technological University. En av mine lærere, som også var min personlige trener, hadde hørt om Crossfit. Han viste oss websiden og jeg begynte å kjøre på egenhånd. Resten er, som man pleier å si, historie.
   
  Hva er det morsomste og mest utfordrende med sporten? 
  Det absolutt morsomste er at det skjer noe nytt hver dag. Det verste er å jobbe med de momentene som er vanskelige. Akkurat nå strever jeg med løpingen. Jeg kan ikke fake at jeg liker det. Tidligere slet jeg med svømmingen, og takket være min svømmetrener går det bedre enn tidligere. Men jeg er fortsatt håpløs i vannet.
   
  I dine videoer får man inntrykk av at du er et skikkelig konkurransemenneske, stemmer det?
  Sannheten er snarere at jeg hater å tape. Jeg vokste opp med et trettitalls kusiner og fettere hvorav rundt tjue er gutter. Vi konkurrerte i alt og det var ikke morsomt om man presterte dårligere enn de andre. Men alt behøver ikke være på liv eller død. I fjor begynte jeg med landhockey. Det er morsomt å gjøre noe som ikke er på elitenivå.
   
  Hvordan kommer det seg at du ikke har noen hviledager? 

  Jeg gjør det mye bedre når jeg beveger på meg. Jeg drar naturligvis ned på intensiteten under visse økter, ellers hadde jeg slitt meg ut. Trening på daglig basis gjør at jeg gjør det bra og kan fungere på den måten jeg vil fungere. 

  Hvordan ser ditt kosthold ut?
  Haha, for å være ærlig så spiser jeg ikke spesielt bra. Min kone og jeg pratet om det for et par dager siden. Ingen av oss liker å lage mat og vi spiser stort sett alle måltider ute. På dagtid får jeg ikke i meg mer enn noen protein-shakes. Det store hovedmåltidet kommer på kvelden og da lesser jeg på med solide mengder mat.

   
  Hvilke kosttilskudd bruker du?
  Jeg liker å teste ulike tilskudd for å se om de passer meg eller ikke. Jeg tar alt fra protein-shakes og PWO’s til restitusjonsprodukter. Jag liker også arginin. I tillegg tar jeg vitaminer.
   
  Hvor viktig er det for deg å bruke hjelperedskap som for eksempel albuebeskyttelse?
  Albuebeskyttelse gjør det lettere for meg når jeg vil presse meg selv lengre. Jeg tar på meg kompresjons-shorts når jeg svømmer og jeg leter alltid etter nye produkter som kan hjelpe meg i treningen. 
   
  Hva er din favorittøvelse?
  Squat snatch! 
   
  Vi lurer litt på vår favoritt, power clean. Hvordan gjør man den og hva bør man tenke på? 
  Pass på å ha et stabilt krok-grep rundt stangen. Hent kraft fra hoften. På denne måten overfører man så mye kraft som mulig til stangen. 
   
  Du bor i Cookeville, Tennessee midt i det sørlige Amerika. Hvor mye sørstat-gutt er du egentlig?
  Vel, jeg eier flere våpen, kjører pickup og bor på landsbygda. Jeg antar at du kan trekke dine konklusjoner fra det, haha. 
   
  Hva kommer du til å gjøre når du slutter å konkurrere?
  Jeg innbiller meg at jeg aldri kommer til å slutte, men alle som konkurrerer i noe kommer før eller siden til det punktet at det er tid for å gi seg. Den tid, den sorg. 
   
  Om Rich
   
  Navn  Rich Froning.
  Alder  27 år.
  Bor  Cookeville, Tennessee (USA).
  Høyde  175 cm.
  Vekt  88 kg.
  Beste meritter  Vinner av Crossfit Games 2011, 2012, 2013 og 2014.ersonlige rekorder (med Crossfit-teknikk)  Støt: 170 kg, Markløft 247 kg, Squat: 202 kg, Chins: 75.
   
   

  Relevante artikler

  Velg knebeskyttere som passer deg