×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0 kr
 • Fri fraktover 500:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Mike Rashid: It’s hammer time!

  Mike Rashid: It’s hammer time!

  Som karismatisk treningsguru i Los Angeles har Mike Rashid ikke bare skaffet seg helkroppstatoveringer og solide solbriller. Han liker også å trene på sære måter. På sin Youtube-kanal har han 300 000 abonnenter og på Instagram har han 230 000 følgere.

   

  Hvordan ser din unike treningsfilosofi ut?
  – Den er faktisk veldig enkel. Det handler om å kombinere utholdenhet og styrke. Å se bra ut er bare en bonus som kommer av at jeg vil være sterk. Jeg tror ikke på et fåtall løft med tunge vekter og jeg tror ikke på mange løft med lette vekter. Jeg tror på mange løft med tunge vekter. Noen synes at det er forvirrende og tror ikke at det går an å gjøre dette på en naturlig måte. Men den menneskelige kroppen er et produkt av evolusjonen. Her tvinger du kroppen din til å tilpasse seg og takle vekten et visst antall ganger.
   
  Du er kjent for din funksjonelle trening – hva er det mest ekstreme du har gjort?
  – Da jeg bodde i Dubai begynte jeg å sprinttrene i den arabiske ørkenen. Litt sært kanskje, men det finnes overhodet ingen grunn til å hoppe over treningen bare fordi det ikke er en gym i nærheten. Jorden er vår gym. Planeten er vår lekeplass. Bruk den! Gå til parken, gå til stranden og sprint i trappene der du bor. Jeg ser slik ut fordi at jeg ikke kjører samme trening om og om igjen, sier Mike Rashid.
   
  Hvorfor prater du ofte om å ha en sterk psyke?
  – En sterk kropp med et svakt sinn er ingenting. Det er mye mer i livet enn å ha en fin kropp. Å presse deg utover din fysiske kapasitet har fordeler rent psykologisk ettersom du bevisst tar på deg en vanskelig oppgave. Det er bra for selvtilliten din. Havner du i en vanskelig situasjon i livet kan du håndtere det nettopp fordi du ikke bare har trent deg fysisk, men også psykisk. Å bare gå på gymmen og dra i noen maskiner er ingen mental utfordring. Det er derfor jeg liker å trene i naturen — tenke utenfor boksen.
   
  Hvordan kan man presse seg hardere på trening?
  – Når du presser deg utover hva du klarer, må du hente kraft i ditt indre sinn. Du må søke deg til en mørkere plass for å klare den siste biten. I en bokse-match vinner du på siste runden. Det er det samme med gymtrening - det er på slutten, når du er på det trøtteste at du må være sterkest. 
   
  Du sløser ikke bort tiden med å snakke med kompisene på gymmen altså?
  – Nei! Det er visse gym der folk går for å være sosiale og bare henge. Jeg liker ikke å være blant folk som sitter og prater om at deres ”kropper holder vann” eller at deres ”triceps er for små”. Gymmen min er veldig hardcore. Det er aldri de mest luksuriøse gymmene som er best. Det er hull i veggen, skitne, grotteaktige gym som er best på å fostre atleter.
  Å være veltrent handler om mer enn bare å løfte vekter, mener Mike Rashid.
   

   

  MAT  

  ”Jeg spiser fire ganger om dagen. På morgenen er det hvetekli, som inneholder mye karbohydrater. Til lunsj er det ris eller poteter med kengurukjøtt og grønnsaker. Til middag spiser jeg et lignende måltid (som lunsjen). Som kveldssnacks er det yoghurt. Det er alt. Men alltid veldig store porsjoner.”

   

  KOSTTILSKUDD

  ”Her bruker jeg BCAA ettersom det hjelper med alt fra ren muskelbygging til utholdenhet under høyintensiv trening. Det hjelper meg også mentalt med å holde meg i godt humør. BCAA bidrar med protein, som hindrer nedbryting av muskelvev. Det resulterer i en slankere, sterkere og mer funksjonell kropp. Jeg drikker en proteinshake laget av myseisolat på morgenen. Det er en enkel måte å få protein i kroppen på, uten noen ekstra kalorier. Jeg bruker selvsagt mitt eget merke også, iX3.

   

  PYRAMIDETRENING

  ”Alt mellom 7-10 trinn totalt er normalt for pyramidetrening. 4-5 vekt-trinn opp til den høyeste vekten og deretter like mange ned igjen. Jeg legger på rundt 40 kilo for hvert trinn. Aldri kun 10 kg. Da kjenner jeg ikke forskjellen og det må man gjøre. Poenget med pyramidetrening er å ikke ta de tyngste vektene med en gang, men vente til musklene er litt utkjørte. Da blir du både sterk og får bedre utholdenhet.”

   

  Benkpress

  ►Fokus  Bryst, triceps og skuldre.

  ►Bra for  ”Det er obligatorisk å kjøre benkpress. Ingen annen øvelse trener like mange muskelgrupper samtidig. Jeg kjører pyramiderepetisjoner. Jeg starter lett og bygger oppover for deretter å veksle ned igjen. Jeg gjør mine tyngste løft når kroppen allerede er trøtt. På de lettere vektene (60 kg) kjører jeg kanskje ti repetisjoner og på det tyngste (180 kg) 3-5 repetisjoner.”

  ►Tenk på  ”På et tidspunkt kjenner jeg at ryggen tar over når de andre musklene er for slitne. Jeg kan få krampe i ryggen når jeg kjører max. En kvittering på at jeg har trent bra.”

   

  SETT & REPS Mellom 7-10 sett, 3-10 repetisjoner avhengig av vekt.

  PYRAMIDE 

  60 kg med 10 reps, 
  100 kg med 10 reps, 
  140 kg med 8 reps, 
  180 kg med 5 reps, 
  140 kg med 8 reps, 
  100 kg med 10 reps, 
  60 kg med 10 reps.

  Hvile Et minutt mellom hvert sett.

   

  DIPS

  ►Fokus  Bryst, triceps, biceps og kjernemuskulatur. 

  ►Bra for  ”Dette er også en grunnleggende øvelse. Jeg kjører alltid dips på slutten av økten for å brenne ut det siste. Hvis jeg klarer å ta mange reps, så vet jeg at jeg ikke har trent hardt nok.”

  ►Tenk på  ”Det er en utfordring når det gjelder utholdenhetstrening for musklene. Du får mer volum og syre i musklene med dips.”

   

  SETT & REPS 4 sett, 4 repetisjoner.

  PYRAMIDE Et og et halvt minutt.

   

  DEAD LIFT

  ►Fokus  Rygg, hamstrings, kjernemuskulatur og biceps.

  ►Bra for  ”Du bruker muskelfibrene i nesten hele kroppen i denne øvelsen. Du brenner utrolig mye kalorier siden hele kroppen aktiveres. Du må gjøre markløft for å bli en god kroppsbygger. Selv her kjører jeg pyramidesett med åtte repetisjoner der 240 kg er det tyngste.”

  ►Tenk på  ”Jeg pleier å ta rumenske løft. Det er litt hardere enn vanlig markløft. Du arbeider med flere muskler og blir samtidig fryktelig sterk.”

   

  SETT & REPS 7-10 sett, 3-10 reps avhengig av vekt og form.

  PYRAMIDE 

  80 kg med 10 reps, 
  120 kg med 10 reps, 
  160 kg med 10 reps, 
  200 kg med 7 reps, 
  240 kg med 4 reps, 
  200 kg med 7 reps, 
  160 kg med 10 reps, 
  120 kg med 10 reps, 
  80 kg med 10 reps.
  HVILE Et og et halvt minutt.

   

  PUll-ups / chins

  ►Fokus  Øvre rygg, biceps, mage og kjernemuskulatur.

  ►Bra for  ”Dette er en baseøvelse som alle burde være gode på. Og du kan ikke kalle deg for en legitim toppatlet om du ikke er bra på pull-ups. Jeg kjører den i starten og på slutten av øktene. Her gjelder ikke pyramide.”

  ►Tenk på ”Når det går mot slutten av økten gjelder det å ikke ikke gå på trynet. Utfordringen er å utføre øvelsene korrekt når du begynner å miste energien.”

   

  SETT & REPS 4 sett, 4 repetisjoner.

  HVILE Et og et halvt minutt.

   

  SQUATS

  ►Fokus  Bein og rumpe.

  ►Bra for  ”Beintrening produserer mest testosteron av all trening. Knebøy er kongen av alle løft. Å trene bein er min favoritt. Mange synes ikke det er så gøy, men bein utgjør største delen av kroppens muskelmasse. 220 kg er den tyngste vekten jeg kjører med her.”

  ►Tenk på ”Når jeg virkelig tar i, kjenner jeg det også i ryggen. Der ligger den store utfordringen med knebøy: La beinmusklene ta løftet og ikke slit ut ryggen”.

   

  SETT & REPS 7-10 sett, 3-10 reps avhengig av vekt og form.

  PYRAMIDE 

  60 kg med 10 reps, 
  100 kg med 10 reps, 
  140 kg med 10 reps, 
  180 kg med 5 reps, 
  220 kg med 3 reps, 
  180 kg med 5 reps, 
  140 kg med 10 reps, 
  100 kg med 10 reps, 

  60 kg med 10 reps.

   

  HVILE Et og et halvt minutt.

   

  Om Mike

   
  Navn Mike Rashid 
  Høyde  180 cm.
  Vekt  100 kg.
  Mål  Å bli både sterk og få bedre utholdenhet.
  Favorittfilmer  The Book of Eli, Conan-filmene, og sære filmer som ”Being John Malkovich”.
  Musikk  T.I., NAS, Rick Ross, 50 Cent, G Unit, 2 Chainz, Lil Wayne, French Montana… men spør meg neste uke, da ser listen annerledes ut.
  Twitter  MikeRashid7
  Instagram  MikeRashid
  Facebook  strongfitshreddeder, på stranden eller bokse-sparrer.

   

   

   

  Mikes trening 

  mandag  Rygg og triceps. 
  tirsdag  Bryst og biceps.
  onsdag  Ben. Fokus på bakside lår og legger.
  torsdag  Skuldre.
  fredag  Armdag. Her trenes både biceps og triceps.
  Lørdag  Ben. Fokus på forside lår.
  I tillegg  Ettermiddagsøkt hver dag der han enten løper i trapper, på stranden eller bokse-sparrer.

  Relevante artikler

  10 regler for å bygge muskler
  Topp 5 underarmsøvelser
  Markløft – hvorfor alle bør gjøre det!