×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0 kr
 • Fri fraktover 500:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Fra arkivet: Ain't nothin' but a peanut

  Fra arkivet: Ain't nothin' but a peanut

  Ronnie Coleman tok verden med storm da han tok åtte seiere på rad i Mr. Olympia. For mange er han kongen av kroppsbygging.
   
  Det er et bilde fra 2003 hvor Ronnie Coleman poserer med en kongekrone på hodet. Selv om han aldri direkte har sagt at han er den største, så var det nok definitivt det han mente. Ronnie Coleman håvet inn åtte Mr. Olympia-titler mellom 1998 og 2005. Like mange som Lee Haney og én mer enn Arnold Schwarzenegger. Men det slutter ikke her. Ronnie har også tatt flest seiere (26 stykker) som proff innen IFBB, International Federation of Bodybuilding. Det er altså ikke så rart at den nå 50-årige amerikaneren anses for å være verdens beste kroppsbygger gjennom tidene.
   

  En perfekt blanding av genetikk, trening og utholdenhet

  Ronnie satset ikke på styrketrening før i 25-årsalderen. Selvsagt var han allerede som barn storvokst og hadde talent for sport. Likevel var det først da en av hans kolleger i politiet i Arlington, Texas foreslo at han skulle teste gymmen Metroflex, at Ronnie på alvor begynte å løfte vekter. Treningen bestod av baseøvelser med få repetisjoner og tunge vekter. Innen ett år gjorde Ronnie 20 dype knebøy på 226 kg og 317 kg i markløft. Etter å bare ha trent seriøst i fire måneder stilte han i sin første konkurranse, Mr. Texas 1990. Her overrasket han og vant både tungvektsklassen og overall. Noen måneder senere deltok han i NPC Texas Championships og knuste konkurrentene. Så fortsatte det med konkurranser etter konkurranser og i 1991 fikk han proffkortet.
   

  Starten av en ny epoke

  Fire år senere, i 1995, kvalifiserte Ronnie seg endelig til Mr. Olympia. Han debuterte med en sjetteplass og ville naturligvis enda høyere opp på resultatlisten. I 1996 ønsket han å teste ut hvor god formen hans faktisk var, og stilte i elleve konkurranser rundt omkring i hele verden, men han vant kun en: The Russian Grand Prix. Han konkurrerte også i Arnold Classic for første gang, men havnet rett på siden av pallplassen. Det var et tøft år for han og ikke minst for psyken – å se seg selv beseiret om og om igjen.
  Han hadde nok muskler til å kunne ta med seieren hjem i de aller fleste konkurransene, men det var derimot litt så som så med hardheten. For å gjøre noe med situasjonen gikk han inn i et samarbeid med en coach og deffet seg ned til 113 kg. Plutselig stilte han i en tørr og hard fysikk som ingen tidligere hadde sett.
   
  På Olympia i 1998 stilte han mot Flex Wheeler som hadde vunnet Arnold Classic mange ganger. Wheeler ledet i flere runder og tok nesten for gitt at han hadde vunnet. Men da dommerne hadde sagt sitt, viste det seg at Ronnie hadde vunnet med tre poeng, og dermed hadde han fått sin første Mr. Olympia-tittel.
   
   

  Foran kameraet

  Ronnie forsvarte sin tittel året etter, og da han begynte sin reise mot Olympia i år 2000 oppdaget han filmmediet. Han filmet en uke av sitt liv og resultatet ble ”The Unbelievable!” Da arbeidet han fortsatt som politi og i en av scenene sitter han i patruljebilen, der han knapt får plass, og gafler i seg enorme mengder med kylling og bakte poteter. Men det mest kjente klippet er når han setter 363 kg med vekter på stangen og markløfter to ganger — fem uker før Olympia. Han tar i tillegg tolv repetisjoner i liggende hantelpress med en 90-kg hantel i hver hånd samt fem reps på 265 kg front squat. Han var en av verdens sterkeste kroppsbyggere, selv om han aldri konkurrerte om en slik tittel.

   

  Selv den gangen tok han hjem seieren i Mr. Olympia, men det var likevel året etter – 2001 - at han nådde sitt ytterste i sin fysikk. Ronnie entret scenen med en smal midje og en ytterst full og hard muskelmasse. To måneder før Olympia 2003 filmet han ”The Cost of Redemption” og det var der hans meget fargerike drakter og hans uttrykk kom til syne for verden. ”Light weight, baby”, ”Ain’t nothin’ but a peanut” og ”Yeah buddy” er i dag blitt kult, akkurat slik som bildet hvor han er utkledd som en konge. Men alle eventyr tar før eller siden slutt, uansett hvor gode de måtte være. 
   
  – Jeg kommer til å vinne Olympia så lenge Gud vil, sa Ronnie flere ganger, og i 2005 ville visst Gud at det var siste gangen at ytterligere gullmedaljer skulle legges til i samlingen. I 2006 kom han i stedet på en rettferdig, men likevel forbløffende andreplass etter Jay Cutler. I 2007 havnet han ikke høyere enn en fjerdeplass.
   

  Ryktene om kongens comeback

  Sommeren 2009 avslørte Ronnie at han så frem mot et comeback i Olympiasammenheng i 2010 og antagelig også i 2011. Han trakk dette tilbake i etterkant, og forklaringen var at han ikke var i form. Det samme skjedde i 2011. Våren 2014 fikk han et skikkelig tilbakeslag og måtte gjennomgå en hofteoperasjon. Selv om han twitret at han snart er tilbake i «squatracket», så ble det aldri til at verden fikk se Ronnie på Olympiascenen igjen.
   
  – Gymmen har alltid vært min base, min lekeplass og min kirke. Det er der jeg la grunnlaget for hele min karriere og det er der jeg alltid kommer til å være. Det spiller ingen rolle om jeg konkurrerer eller ikke, har han sagt.
   
  I dag driver Ronnie Coleman en egen serie med kosttilskudd. Han deltar også på arrangementer verden over, som for eksempel i Mr Olympia 2014 hvor han utkonkurrerte alle legendene på scenen med en knallblå dress. Selv om han skiller seg ut blant legendene med klesvalget, er det likevel ingenting i forhold til det faktum at han kan kalle seg for verdens beste kroppsbygger. 
   
  Ronnies beste filmer
  ►THE UNBELIEVABLE
  Fra år 2000 hvor en uke i Ronnies liv skildres. Han er heltidsansatt som politi. Han trener, jobber, spiser og sover.
  ►COST OF REDEMPTION  
  Fra forberedelsene til Olympia 2003. Han har sluttet å jobbe på stasjonen og viet livet sitt til trening på heltid.

  ►ON THE ROAD  
  Etter Olympia 2005 reiste han til Australia og her lar han seerne følge han på turné.
   
  Meritter
   
  1990 Mr. Texas (Tungvekt og totalseier)
  1991 IFBB World Amateur Championships (Tungvekt)
  1997 IFBB Grand Prix Russia
  1998 Mr. Olympia
  1999 Mr. Olympia
  1999 Joe Weider’s Pro World
  1999 IFBB Grand Prix England
  2000 Mr. Olympia
  2000 IFBB Grand Prix England
  2000 Joe Weider’s Pro World
  2001 Arnold Schwarzenegger Classic
  2001 Mr. Olympia
  2001 New Zealand Grand Prix
  2002 Mr. Olympia
  2002 Grand Prix Holland
  2003 Mr. Olympia
  2003 Russian Grand Prix
  2004 Mr. Olympia
  2005 Mr. Olympia
   
   
  Beste mål
  ARM  60 cm.
  MIDJE  91 cm.
  LÅR  91 cm.
  LEGGER  55 cm.
  BRYST  148 cm.
   
   
  Om Ronnie
  Navn  Ronnie Coleman
  HØYDE  180 cm.
  VEKT  135 kg (konkurranse), 150 kg (i dag).
  BOR  Arlington, Texas.
   
   
   

  Relevante artikler

  Velg knebeskyttere som passer deg