×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0 kr
 • Fri fraktover 500:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Emil Weber Meek: I buret og med burger

  Emil Weber Meek: I buret og med burger

  MMA-proffen Emil Weber Meek var en snill og rolig gutt som liten. I dag er han en av Norges mest brutale MMA-fightere.

   

  Vi ankommer Trondheim MMA og møter en blid Emil sammen med Thomas Formo, som er tilstede for å ta en fight med Emil.

  Emil river av seg plasteret på nesen, knytter bånd rundt nevene og plasserer en svart tannbeskytter foran tennene. Fra å se ut som en glad fjellmann med skjegg, forvandler han seg til en brutal viking. Etter slåssingen vil Emil hjem og lage sunn burger. Vi pakker utstyret og kjører hjem til Emil. Han lager et høyt burgertårn og setter seg godt til rette i sofaen.

  Når Emil ser tilbake på barndommen sin, er det ikke noe som tilsier at han skulle bli proff MMA-fighter.

  – Jeg var et lykkelig barn som hoppet rundt og gjorde mye rampestreker. Jeg hadde mange gode venner og sloss ganske lite på skolen. Som guttunge hadde jeg heller ikke noe forhold til Hulk.

  Emil fikk kallenavnet «Hulk» etter en av sine første proff-matcher. Navnet fikk han av Ryan O’Leary som skriver for MMA Viking. Bladene begynte å skrive mye om Emil, og MMA viste seg å være den sporten som han så lenge hadde lengtet etter.

  – Jeg hadde alltid lyst til å bli bedre og har alltid trodd at det var noe stort for meg der ute. En eller annen gang så skulle det skje. Den tingen jeg hadde lyst til å drive med seriøst har jeg lett lenge etter. I 2009 reiste Emil til Bali for å studere idrett. Det var her Emil for første gang fikk testet MMA.

  – Jeg snuste litt på kampsportklubber på nettet før jeg reiste. Da jeg kom til Bali, fant jeg en plass hvor de trente MMA og startet her. MMA ga meg en god mestringsfølelse. Siden sporten var såpass ny i verden, så følte jeg at jeg kunne ta igjen alle de gode gutta.

  Det står tre gitarer i stua til Emil. I Emils jakt på «det store» prøvde han blant annet musikk, volleyball og TV-spill. Den dag i dag spiller han fortsatt litt gitar.

  – Jeg ville bli rockestjerne og spilte gitar fra jeg konfirmerte meg. På VGS gikk jeg faktisk på musikk, dans og drama. Da jeg skjønte at jeg ikke var så god, fikk jeg avsmak av gitarspillingen. Jeg spiller fortsatt av og til. Da er det 80-talls-rock. Det er det vi spiller på MMA-senteret også.

  I Norge er kampsporten MMA ikke lovlig. Utøverne må reise utenlands for å konkurrere. Likevel har Norge fightere i verdensklasse.

   

  Emil om...

  Motgang

  De gangene jeg har hatt motgang, så har jeg kommet ut av det som et bedre menneske. Jeg lærer av feilene mine og analyserer det jeg gjør. Jeg prøver alltid å finne punkter som jeg kan bli bedre på.

  Forbilde

  Jeg har ingen spesielle forbilder eller tenkt at "når jeg blir stor, skal jeg bli akkurat som han". Jeg tar selvfølgelig noen trekk fra noen som jeg liker. Jeg ser hva andre gjør og ser om jeg kan gjøre det bedre. Jeg prøver å være så bra som jeg selv kan være.

  Emil om ti år

  Jeg ser for meg at jeg er ferdig med å konkurrere på proff-nivå. Jeg bruker mer tid på venner, løfter vekter og spiser mer mat. 100 kg here we go!

   

   

  – I Norge har vi få utøvere nettopp fordi at det er et stort steg å måtte konkurrere utenlands. De få som gjør det, er veldig gode. De som kommer gjennom nåløyet og virkelig har lyst, beviser gang på gang at Norge har fightere i verdensklasse. Det er gøy å være en liten nasjon med gode fightere.

  Da Emil kom hjem fra Bali, så var det ikke enkelt å få en fot innenfor. Han måtte mase seg inn i det norske MMA-miljøet.

  – Den eneste gymmen jeg fant var Trondheim Fight Gym hvor jeg startet i februar 2010. Jeg fikk ikke plass på kurset og måtte mase meg inn. Jeg møtte opp hver dag og bare så på. Til slutt fikk jeg lov til å prøve meg på selve konkurransepartiet, siden det var fullt på det andre. Her fikk jeg mye juling. Nå er jeg bedre enn alle!

  Emil ler. Han vet at han er god, men han ler med ydmykhet. Det har vært en lang vei til MMA-verdenen. Hans beste MMA-øyeblikk var da han gikk fra sitt første tap til å vinne over en fighter med bedre erfaring.

  – Jeg startet veldig tidlig med å gå ut i match. Det gjorde jeg bare tre måneder etter at jeg begynte med MMA. Det er nok ikke vanlig. Det er i matchene du virkelig lærer om hva du trenger å jobbe med. I 2011 vant jeg alle mine seks matcher. Etter hvert tenkte jeg at det var på tide å gå opp på proff-nivå.

  Emils proff-debut var i Danmark og da tapte han for første gang. Emil fikk et avbrekk på ti måneder, på grunn av bruddskade i armen. Derfra gikk Emil  fra tap til en match mot en som hadde mye mer erfaring enn han.

  – Jeg var nervøs og tenkte at dette var "make it or break it". Denne matchen vant jeg etter 40 sekunder i første runde. Det var en stor lettelse. Endelig var jeg tilbake. Dette var kanskje det beste MMA-øyeblikket.

  Emil trener vanligvis to ganger om dagen. På dagen har han ganske lette treninger. Mye teknikk, styrke og kondisjon.

  – På kvelden er jeg med teamet som trener mot konkurranse. Dette er litt hardere trening hvor vi driller teknikk og sparrer. Jeg trener seks dager i uken og kjører mye styrketrening når jeg ikke må passe på vekta. Jeg er veldig glad i å løfte vekter og løfter alltid få repetisjoner med tung belastning for å utvikle eksplosivitet.

   

  «Det er svært viktig å få i seg næring etter hver økt. Jeg bruker ZMA siden jeg svetter mye og mister mye mineraler. Jeg får kramper hvis jeg ikke bruker magnesium-tilskudd og sink. BCAA meg litt ekstra drivstoff i de tunge øktene. Det forhindrer også tap av muskler. Caffeine 200 er min livredder. Koffein et av de få tilskuddene som har bevist effekt på toppidrettsutøvere.»

   

  Emil er en allround fighter. Styrken hans er at han ikke har noen svakheter.

  Siden han startet direkte på MMA har han utviklet ferdighetene sine jevnt.

   

   

  Emils Supertips:

  Ta 400 mg koffein og gå og legg deg i 20 minutter. Du våkner etter 15 minutter og er ding-våken.

   

  Emils Styrketrening:

  Emil trener eksplosivt og tungt med mange sett og få øvelser. Han trener styrke 1-2 ganger i uken. En tung økt og gjentar samme økt med lettere belastning.

   

  • Knebøy med kjettinger

  • Sumo-markløft

  • Olympiske løft

  • Pallof Press

  • Ab Wheel Roll out

   

  Burgertårnet Emil lagde var imponerende. Den bestod av sunne råvarer og det var lett å se at kostholdet hadde mye å si.

  – Jeg trener mye og da må man spise mye. Off-season så spiser jeg kanskje 4500 kalorier på mine 87 kg. Kostholdet er viktig når man er MMA-fighter. Jeg kjenner det med en gang hvis jeg spiser dårlig mat. Jeg blir fort syk av dårlig mat. Jeg tar alt jeg trenger i form av kosttilskudd, men det er også viktig å ha en god grunnkost. Så lenge du har en god grunnkost, så kan man unne seg litt andre ting.

  Det var etter en tøff periode i livet at Emil skjønte hvor viktig det var å ta vare på familie og venner. Etter svært mye oppmerksomhet rundt fightene, gikk han på en smell i 2011. Emil passer nå på å vedlikeholde kosthold, trening og et sosialt nettverk også når han ikke er i rampelyset.

  – Jeg fikk veldig mye oppmerksomhet 2011 etter mange matcher. Du får en del fans, folk følger med og bladene skriver om deg. Omtrent en uke etter at du har gått match, så føles det som at noen slår av lyset.

  Emil husker han spiste endeløse mengder med mat. Det ble slutt med kjæresten og han bare spiste og spiste. Da han kom hjem midt i sommerferien etter trening i England, så var alle vennene hans på ferie. Kjæresten hadde tatt med 50% av alt som var i leiligheten.

   

  Burgertårnet á la Emil.

  Emil hadde et kjøleskap, et bord, en stol og en halv seng.

  – Her satt jeg og spiste Ben & Jerry's. Da lærte jeg veldig mye om tiden etter mye oppmerksomhet og hvordan man skulle takle den. Det er viktig å fortsette å vedlikeholde kostholdet, treningen og opprettholde kontakten med venner utenfor treningsmiljøet — ikke bare være konkurranseorientert.

  Emil skjønte, da han ble litt eldre, at det var viktig å snakke med mamma. Hun har alltid vært viktig. Emil har to søstre som betyr mye og en stefar som alltid har vært der.

  – Jeg snakker ikke med mamma rundt kamper. Hun er veldig nervøs før match og hun klarer ikke å skjule det. Mamma og pappa var skeptiske da jeg startet med MMA og skjønte sikkert ikke helt hva det egentlig var.

  Emil jobbet så lite som overhodet mulig og akkurat nok til at han fikk råd til å spise, reise på kamper og få ting til å gå rundt. Etter hvert når det begynte å gå veldig bra, så var det vanskelig for familien å ikke støtte det.

  – Mamma vil at jeg skal være lykkelig med det jeg gjør. Jeg er veldig enig med mamma. Jeg gjør det jeg har lyst til og jobber med det jeg elsker hver eneste dag. 

   

  Profil

  Navn  Emil Weber Meek.

  Alder  26 år.

  Bosted  Trondheim.

  Arbeid  Profesjonell MMA-fighter og driver MMA Trondheim sammen med Thomas Formo.

  Vekt  87-90 kg (off-season), 77,3 kg (fight weight).

  Høyde  180 cm.

  Proffesional MMA Record  5 Win – 1 Loss.

  Amateur Record  6-0.

  Facebook  emilmeekmma

  Instagram  emilmeekmma

   

   

   

  EMILS KOSTTILSKUDD

   

  DETTE SPISER EMIL

  • Kylling
  • Karbonadedeig
  • Rent kjøtt med lite fett
  • Havregryn
  • Frukt
  • Ris
  • øtpotet
  • Grønnsaker
  • Mandler
  • Honning
  • Egg
  • Avokado

  Relevante artikler

  10 regler for å bygge muskler
  Topp 5 underarmsøvelser
  Markløft – hvorfor alle bør gjøre det!