×

Velkommen til Gymgrossisten!

0 0 kr
 • Fri fraktover 500:-
 • Gratis Retur
 • Prisløfte
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Curl opp! Bicepsøvelser.

  Curl opp! Bicepsøvelser.

  Det finnes uendelig mange bicepsøvelser, men grunnlaget i all bicepstrening er fortsatt den gode gamle hederlige bicepscurls med skivestang eller hantler. Men da må du forstå løftet riktig.

   

  Hold nede albuene
  ►Noen jukser ved å bevege albuene fremover. Det skjer gjerne når man begynner å bli trøtt eller har lagt på for mye vekt. Biceps orker ikke lenger å løfte hele vekten selv og man kobler da inn andre muskelgrupper, som skuldre og rygg. 
   
  ►Hold albuene nede og la dem være i linje med resten av kroppen. Vil du kjøre skikkelig strengt så prøv å stå med ryggen mot en vegg og la albuene være i kontakt med veggen hele tiden.
   
  Glem ikke å Rotere Handen
  ►Risikoen ligger i at du ikke får full kontraksjon i biceps. Det kan gjøre deg avhengig av å jukse eller faktisk ikke utføre øvelsen med full bevegelseslengde. Når man bruker hantler er det en fordel at man kan rotere håndleddene. Dette er viktig for å kunne kontrahere biceps fullt ut. 
   
  ►Gjennom å curle opp vekten med et supinert grep (tomlene peker ut til sidene) og samtidig forsøke å rotere underarmen så mye som mulig gjennom å vinkle tommelen ut fra kroppen, kommer biceps til å aktiveres maksimalt i topp-posisjon.
   
  Minsk vekten
  ►Mange bruker for tunge vekter. Biceps er en forholdsvis liten muskelgruppe. Når man forsøker å isolere den så er den derfor ikke den sterkeste muskelen heller. 
   
  ►Prøv å minske vekten og trene strengere. Det lønner seg på sikt.
   
  Ikke svai bakover
  ►Å fuske når man curler kan mange ganger være en måte å ta seg videre i treningen, men tanken er at armene skal gjøre mesteparten av jobben. Når det blir riktig tungt er det lett å trykke frem hoftene og svaie seg bakover for å få fart på vekten. Om dette overdrives så trener man ikke lenger biceps. Minimer hoftebevegelsen og maksimer curlen.
   
  Pass på håndleddene
  ►En feilaktig plassering av hantelen eller skivestangen i hånden fører til økt belastning på håndleddene. Jo lengre fra håndleddet vekten plasseres, desto større blir belastningen. Dessuten blir det som regel vanskeligere å holde vekten ordentlig.
   
  ►Forsøk å plassere stangen et sted i midten av hånden, helst bak den harde huden, hvor man ofte får blemmer. Du kommer til å curle mer effektivt om du har et bra grep og du får ikke vondt i håndleddene. Grip vekten hardt for å få mer kraft.

  Relevante artikler

  10 regler for å bygge muskler
  Topp 5 underarmsøvelser
  Markløft – hvorfor alle bør gjøre det!